Λευκωσία, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 & Λεμεσός, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Οι εκδόσεις Αρμίδα παρουσιάζουν την πρόσφατη συλλογή διηγημάτων του Κωνσταντίνου Μακρή «Ο δολοφόνος με το καλαμάκι» σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Ο Μακρής δίνει το δικό του στίγμα σε αυτήν την πρώτη του συλλογή διηγημάτων. Ύφος στιβαρό, άλλοτε λόγιο, άλλοτε καθημερινό, που όμως πολλές φορές αγγίζει τα όρια του σαρκασμού και του χλευασμού της σύγχρονης κοινωνίας. Δυνατές περιγραφές και χαρακτήρες βγαλμένοι απ’ τη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο συγγραφέας στα δεκαέξι αυτά διηγήματά του παρουσιάζει μια κοινωνία που νοσεί, ανθρώπους «χαλασμένους», κλεισμένους στον δικό τους εγωιστικό κόσμο, που πασκίζουν να ξεχωρίσουν και να συμβαδίσουν με την εποχή τους. Πρότυπα εποχής, πρότυπα θρησκειών, πρότυπα τεχνολογιών, πρότυπα ακόμα και βρώσης παρεισφρέουν στις σελίδες του, με τον αναγνώστη να γίνεται κοινωνός του ιδιαίτερου κόσμου του συγγραφέα· ενός κόσμου που τελικά δεν βρίσκεται τόσο μακριά από μας τους ίδιους…

Λευκωσία, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Η εκδήλωση στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί στο Καφενείο «Πρόζακ», την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, στις 18:30 (Μέδοντος 3Α).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ποιήτρια, μεταφράστρια, πρόεδρος συνδέσμου Κυπρίων Ιταλίας ΝΗΜΑ, Αλεξάνδρα Ζαμπά και η δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και Επίτιμο Μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Όλγα Πιερίδου. 

Λεμεσός, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Η εκδήλωση στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί στο Zodiak Studios, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στις 18:30 (Ιολάου 3). 

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ποιήτρια, μεταφράστρια, πρόεδρος συνδέσμου Κυπρίων Ιταλίας ΝΗΜΑ, Αλεξάνδρα Ζαμπά και εκ μέρους του Όμιλου Λογοτεχνίας και Κριτικής η φιλόλογος και λογοτέχνιδα Μαρία Περατικού-Κοκαράκη. 

Ο δολοφόνος με το καλαμάκι
Valesta 36Α, 2370 Agios Dometios,
Nicosia, Cyprus
Phone: +357 22 35 80 28
Email: info@armidabooks.com

Newsletter

Follow Us

Copyright © 2024 Armida Books. Website created by ruxbo