Μαρία Χατζηευσταθίου

Μαρία Χατζηευσταθίου

Η Μαρία Χατζηευσταθίου γεννήθηκε το 1948 στην Κισσόνεργα της Πάφου, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού της και στη συνέχεια στο Ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966. Σπούδασε στο τμήμα Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τα έτη 1974-1976 μετεκπαιδεύτηκε, με υποτροφία της Κυπριακής Κυβέρνησης, στη Σορβόννη του Παρισιού, απ’ όπου πήρε Ανώτερο Δίπλωμα και ΜASTER στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία το 1975, και Μaster και D.E.A. στα Παιδαγωγικά το 1976. 

Εργάστηκε ως καθηγήτρια Γαλλικών, Β.Δ. και Διευθύντρια σε Γυμνάσια και Λύκεια της Πάφου από το 1972 ώς το 2005. Το 2006 προήχθη σε Επιθεωρήτρια Γαλλικών στο Υ.Π.Π.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Alliance Française Paphos για αρκετά χρόνια. Για τις υπηρεσίες της στην προώθηση της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας, τον Οκτώβρη του 2008, της απονεμήθηκε, μαζί με άλλους, ο τίτλος του Chevalier από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλικής Κυβέρνησης. Εθελοντική δράση επέδειξε επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, και στους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Πρόληψης κατά των Ουσιών Εξάρτησης. Άρθρα της κυκλοφόρησαν κατά καιρούς σε κυπριακές εφημερίδες και εκπαιδευτικά περιοδικά, όπως Παρουσία της ΟΕΛΜΕΚ και Flèche του Παγκύπριου Συνδέσμου Γαλλικών.

Valesta 36Α, 2370 Agios Dometios,
Nicosia, Cyprus
Phone: +357 22 35 80 28
Email: info@armidabooks.com

Newsletter

Follow Us

Copyright © 2024 Armida Books. Website created by ruxbo