Κυριάκος Στυλιανού

Κυριάκος Στυλιανού

Ο Κυριάκος Στυλιανού κατάγεται από την Κερύνεια και γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1970. Από το 2003 εργάζεται ως δάσκαλος στη Δημοτική Εκπαίδευση Κύπρου. Έχει εκδώσει τέσσερις συλλογές διηγημάτων, δύο συλλογές ποιημάτων και δύο θεατρικά έργα, εκ των οποίων «Το Τελευταίο παιχνίδι» πήρε έπαινο σε διαγωνισμό της Θεατρικής Ένωσης Συγγραφέων Κύπρου για νέους συγγραφείς. Και τα τρία βιβλία διηγημάτων του: «Μεταμεσονύχτιοι αναλογισμοί», «Σκυτάλη» και «Μια ζωή-πέντε διηγήματα για ένα θέμα», διακρίθηκαν σε διαγωνισμό του ελληνικού λογοτεχνικού περιοδικού Κέφαλος, όπως και τα δύο θεατρικά έργα του «Τελευταίο παιχνίδι» και «Ξανά μαζί». Επίσης, συμμετείχε στις εξής ανθολογίες: (Παρ)εξήγησις της γλυκείας χώρας Κύπρου-27 διηγήματα για την αλλοτρίωση και τη διαφθορά (εκδ. Αρμίδα, 2021), Ποιήματα ειρήνης από τη Νεκρή Ζώνη (εκδ. Ένωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων Κύπρου, 2021) και Σταχυολογήματα ποιητών (εκδ. Διάνοια, 2022).

Ποιήματα και διηγήματά του δημοσιεύθηκαν σε λογοτεχνικά περιοδικά της Κύπρου και της Ελλάδας, όπως Άνευ, Νέα Εποχή και Διόραμα, αλλά και στην πολιτιστική στήλη της κυπριακής εφημερίδας Αλήθεια. Ακόμη, είναι υπεύθυνος της ηλεκτρονικής στήλης «Ες γην εναλίαν Κύπρον», η οποία υπάγεται στην ελληνική ιστοσελίδα «Λόγω γραφής», και στην οποία παρουσιάζει νέους Κύπριους δημιουργούς. Πρόσφατα ανέλαβε τη στήλη «Μικρά και Μεγάλα Παράθυρα στον Κόσμο» της εφημερίδας Αλήθεια, όπου παρουσιάζει βιβλία Κύπριων συγγραφέων. Τέλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου κατά τα έτη 2019-2021. 

Σημ.: Όλα τα διηγήματα της παρούσας συλλογής δημοσιεύτηκαν πρώτη φορά στην εφ. Αλήθεια. Επίσης, το διήγημα «Περιστατικό στην τάξη» δημοσιεύτηκε και στο τελευταίο τεύχος του περ. Άνευ. 

Valesta 36Α, 2370 Agios Dometios,
Nicosia, Cyprus
Phone: +357 22 35 80 28
Email: info@armidapublications.com

Newsletter

Follow Us

Copyright © 2023 Armida Books. Website created by ruxbo