Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl

Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης Αθηνών, υπότροφος του ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης  σπούδασε σύγχρονο χορό στο Merce Cunningham Dance Foundation στην Νέα Υόρκη,  releasetechnique με την Nancy Topf, contact improvisation,  ενεργειακές / θεραπευτικές τέχνες  στο  AxelsonsGymnastiska Institute της Στοκχόλμης.

Ελληνίδα της διασποράς έζησε στην Νέα Υόρκη, στην Στοκχόλμη και στο Παρίσι όπου το 1996 ίδρυσε την ομάδα της Ασώματες Δυνάμεις. Το 2004 μετοίκησε στην Κύπρο ακολουθώντας τον σύζυγό της Ingemarlindahl πρώτο πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο.

Παρουσίασε έργα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Moderna-dansteatern και Dansenshus  Στοκχόλμης, CCS  Παρίσι, Μουσείο Μεσογείου της Στοκχόλμης, Avignon Les Hivernalles, Maisonde la Musique et de la Danse στο Στρασβούργο, 3rd Zante Dance Festival, 3rd Dance Bridges Festival, Kolkata στην Ινδία κ.α.  Στην Κύπρο  στην Πλατφόρμα Χορογραφίας, Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια, Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού, No Body, Dance waves festival, 1o Cyprus Choreography Showcase,  μεταξύ άλλων.

Χορογράφησε επίσης για το θέατρο, σε παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου, με τον ΘΟΚ, το Θέατρο της Άνοιξης, το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Κρατικό θέατρο Σουηδίας Riksteatern, Gavle Follktatern, Θέατρο Λέξη, Θέατρο Δένδρο κ. α.

Δίδαξε σύγχρονο χορό, κινησιολογία, αυτοσχεδιασμό, σεμιναριακά στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης ΚΣΟΤ, στην Balletakademie Στοκχόλμης, και τακτικά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 2006-2012, στη Δραματική Σχολή Σατιρικού θεάτρου 2006-2017.

Τιμήθηκε για το video dance  «Χειρογραφίες» από το 15 Festival ASHBERG/ UNESCO.

Τιμήθηκε με την ανάθεση της χορογραφίας  του Α μέρους της εκδήλωσης για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας με το έργο της The thread of Time.                                                                                            

Εκπροσώπησε την Κυπριακή προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης με το χορόδραμα «Αντιγόνη»  στο Maison de la Musique et dela Danse, Στρασβούργο  2017.

Δημιούργησε και επιμελήθηκε τα Συμπόσια Χορού του ΚΚΔΙΘ για την Διεθνή Ημέρα του Χορού,  «Σώμα και κληρονομιά» 2011, «Σώμα και Μουσική» 2012, «Σώμα στην σύγκρουση και στη συμφιλίωση» 2013, «Σώμα και Φύλο» 2014, «Σώμα και Χρόνος» 2021.

Μέλος της Νέας Κίνησης Χορευτών και χορογράφων.

Ιδρυτικό μέλος του Dance Lab.

Μέλος του Δ.Σ του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου 2011-2020

Μέλος της κριτικής επιτροπής του Maholm Shalem Dance House Jerusalem για το Choreography Competition 2015  και 2016.

Μέλος και αργότερα Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Χορού IDC του ITI/UNESCO, 2011-2017

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Στέγης Χορού Λευκωσίας, 2020.

www.asomates.com

https://www.facebook.com/AsomatesDynameisDanceCompany/

Valesta 36Α, 2370 Agios Dometios,
Nicosia, Cyprus
Phone: +357 22 35 80 28
Email: info@armidabooks.com

Newsletter

Follow Us

Copyright © 2024 Armida Books. Website created by ruxbo