0.00 0
Cart

No products in the cart.

Σαν σήμερα …. 26 Νοεμβρίου

«Ο Θεός είναι νεκρός. Ο Μαρξ είναι νεκρός. Και εγώ τελευταία δεν αισθάνομαι τόσο καλά»!

Σαν σήμερα, 26 Νοεμβρίου του 1909, γεννιέται ο θεμελιωτής του θεάτρου του παραλόγου, Ευγένιος Ιονέσκο. Ο Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας θεωρείται ένας από τους πιο επιφανείς και αξιόλογους ανθρώπους της διανόησης στη Ρουμανία. Στα έργα του συνήθως επιλέγει να διακωμωδήσει κοινότοπες καταστάσεις, ενώ παράλληλα δεν διστάζει να προβάλει την μοναξιά του ανθρώπου και την ασημαντότητα της ύπαρξής του.

Μαζί με άλλους θεατρικούς συγγραφείς, συνέβαλε στο θέατρο με διάφορες θεωρητικές του μελέτες, κυρίως μέσα από προσπάθειες να διορθώσει τους κριτικούς που είχαν παρεξηγήσει το έργο του με αποτέλεσμα να επηρεάζουν αρνητικά και το κοινό.

Μερικά απ’ τα πιο γνωστά του έργα είναι η «Φαλακρή Τραγουδίστρια», «Οι Καρέκλες», «Αμεδαίος ή πώς να τον ξεφορτωθούμε» και «Ο Άνθρωπος με τις βαλίτσες».

Valesta 36Α, 2370 Agios Dometios,
Nicosia, Cyprus
Phone: +357 22 35 80 28
Email: info@armidapublications.com

Newsletter

Follow Us

Copyright © 2023 Armida Books. Website created by ruxbo